Docente

“Yoga does not just change the way we see things, it transforms the person who sees.”
B.K.S. Iyengar, Light on Life

Iyengar Yogadocente Annelies Diks

annelies-houding-zw“De afgelopen jaren volgde ik verschillende trainingen, lessen en workshops op het gebied van meditatie, mindfulness en yoga. In 2012 heb ik mijn opleiding tot yogadocent afgerond bij Yoga Point Leidsche Rijn. Na de afronding van mijn opleiding ben ik werkzaam geweest als yogadocente bij Yoga Point Leidsche Rijn, Artemis Yoga IJsselstein, Living Well Health & Fitness Gorinchem.

In september 2013 ben ik de Iyengar Yoga lerarenopleiding gestart bij Iyengar Yoga Oosterhout – Breda. Met als doel om Hatha Yogalessen te kunnen geven volgens de methode van B.K.S. Iyengar. Sinds juni 2017 ben ik gecertificeerd Iyengar Yoga docente, Introductory level.

Yoga heeft mij geleerd het leven echt te leven en te voelen. En meer bij het moment te zijn. Door met bewuste aandacht de asana`s uit te voeren kom ik dichter bij mezelf en verken en verleg ik continu opnieuw mijn grenzen. In mijn lessen bied ik de asana`s in een actieve vorm aan. Ik maak regelmatig gebruik van yogahulpmiddelen ter ondersteuning bij de uitvoering van de asana`s. Het gebruik van yogahulpmiddelen is gebruikelijk bij de Iyengar Yoga en verruimt je mogelijkheden en kan bijdragen tot een groter lichaamsbewustzijn. Elke dag is een geschenk waarbij ik steeds nieuwe leermomenten ontvang.

Ik hoop samen met jullie te ervaren en te delen in wat yoga voor jou kan betekenen.”

“Yoga is a light, which once lit, will never dim. The better your practice, the brighter the flame”, B.K.S. Iyengar.